Vragen? 0475 49 27 29

Adviespagina alarmsystemen

Aan deze pagina wordt nog gewerkt. Deze zou nog niet zichtbaar mogen zijn.

Op de pagina van de centrales komt:

Waar op letten bij het kiezen van een alarm centrale:

 • Draadloze componenten zijn merk gebonden
 • Connectie met andere systemen zoals domotica of camerabewaking
 • Melding en de manier van doorsturen. Meldkamer, SMS, email of internet. Analoge telefoonlijn of GSM ?
 • Huisdieren aanwezig?
 • Budget

De centrale is het hart van een alarmsysteem. Dus de keuze van een centrale zal uiteindelijk bepalen welke componenten je kunt gebruiken en welke mogelijkheden je kan configureren. Ga hier niet licht over maar laat u goed adviseren. Op onze adviespagina hebben we proberen uit te leggen waarom wij bepaalde alarmsystemen hebben gekozen.

Hoe het juiste alarm kiezen:

De keuze van een alarm is niet altijd eenvoudig, u doet zo'n aankoop niet dagelijks.

Laat u daarom bijstaan door een beveiligingsonderneming zoals Prodas. Prodas plaatst en evalueert dagelijks verschillende systemen en kan u dus best adviseren over mogelijkheden en beperkingen van de verschillende merken op de markt. Wij volgen de nieuwste trends en producten op de markt op en informeren u graag over de mogelijkheden.

Enkele voorbeelden van merken die beschikbaar zijn op de Belgische markt zijn:

Siemens SPC Jablotron Oasis    Asfales
GE NetworX ABUS   Risco Prosys   
Scantronic Homelink
Bosch TEXECOM
Honeywell GALAXY VISONIC Powermax
INOVONICS
Inim electronics Verisure Enz......

 

 

 

 

 

We zullen zo goed mogelijk proberen om onze ervaringen met verschillende systemen hier te noteren in de hoop dat deze informatie bruikbaar is om een alarm te selecteren. Kom je er alsnog niet uit, laat het ons dan weten dan bespreken we samen uw project.

Voor ons hebben we de systemen op de markt ingedeeld in 2 groepen.

Groep 1: Evolutie in de wereld van de beveiliging gaat niet altijd even snel. Dit is ook niet slecht want voor uw beveiliging heb je graag een betrouwbaar en stabiel systeem. Maar toch is het soms wel handig om te kunnen gebruik maken van de nieuwste technologie, zoals internet access, SMS berichten, video integratie, integratie met domotica of toegangscontrole. Veel van de opgesomde systemen komen in deze groep terecht, ze zijn goed en hebben hun kwaliteiten bewezen. Ze doen ook een poging om mee te zijn met de nieuwste technologie maar het is niet altijd eenvoudig. Een uitbreidingsmodule van nieuwe technologie laten samenwerken met de oude technologie van de centrale is soms moeilijker dan een nieuwe centrale ontwerpen met de nieuwste technologie ingebouwd. Daar komt dan nog eens bij dat de kostprijs van deze uitbreidingsmodules vaak hoger zal liggen dan dezelfde technologie ingebouwd in een moderne centrale. Wij noemen deze centrales, "Technologie van 10 jaar terug"

Groep 2: Nieuwe technologie. Dit zijn alarmsystemen die ontwikkeld zijn met de nieuwste technologie. Vaak is een nieuw ontwikkeld systeem ook goedkoper doordat de nieuwe technologie er ineens in ontworpen is in plaats van uitbreidingsmodules te gebruiken die moeten communiceren met elkaar.

Onze voorkeur gaat vooral naar de systemen van de tweede groep. We testen de systemen uitgebreid op stabiliteit en betrouwbaarheid en indien we tevreden zijn met de kwaliteit zullen we deze alarmsystemen aanbieden aan onze klanten.

Laten we onze systemen eens overlopen met een uitleg waarom we deze systemen hebben gekozen:

Jablotron

Jablotron heeft een mooie oplossing samengesteld met hun Oasis centrales. De centrale is vooral ontworpen met draadloze sensoren in gedachte maar toch heeft deze ook nog de mogelijkheid om bedrade sensoren aan te sluiten. Een volwaardig hybride systeem dus. 

De centrale is eenvoudig zelf te installeren zonder kennis van alle technische termen uit de beveiligingswereld. De mogelijke instellingen beperken zich tot een 30- tal settings maar doordat de alarmcentrale goed doordacht ontworpen is, zal deze in 95% van de gevallen voor particulieren voldoende mogelijkheden bieden.

Enkele sterke punten van Jablotron zijn:

 • Draadloze PIR met fotodetector en flits. Bij alarm kunnen er enkele foto's verstuurd worden naar de meldkamer of naar uzelf via e-mail of SMS. 
 • Thermostaat: sturing van de thermostaat via de SMS commando's van de centrale & thermostaat functioneert ook als brandalarm of vriesalarm. Ook kan de thermostaat de verwarming uitschakelen als er ramen openstaan.
 • GSM module met GPRS. Door gebruik te maken van deze module is de centrale bereikbaar via internet of kan men meldingen doen via SMS of via internet. 
 • Zone configuratie op de sensor. Sensor zal zijn eigenschappen doorgeven aan de centrale.
 • Draadloze magneetcontacten die meestal volledig onzichtbaar kunnen weggewerkt worden in ramen of deuren.

 

Wij raden deze centrales van Jablotron aan als u op zoek bent voor een degelijk alarm voor een goede prijs. Door het draadloze zijn deze ook bij bestaande woningen waar geen bekabeling aanwezig is een goede oplossing.

 

Siemens SPC

De alarmsystemen van Siemens zijn het 'neusje van de zalm' als het aankomt op functionaliteiten en mogelijkheden.

 • cause & event
 • deurcontrollers
 • firmware updates
 • web browser
 • IPhone app
 • Internet access
 • Self-diagnostics die worden doorgestuurd naar de installateur.
 • schaalbaarheid en flexibiliteit

Aankopen of huurkopen?

Op de markt zijn er ook nog enkele systemen die verkocht worden aan zeer voordelige prijzen tussen €150 en €400. Deze systemen zijn mogelijk door de wet "op koppelverkoop". Ze worden steeds samen verkocht met een abonnement op de meldkamer, maar de maandelijkse prijs voor de meldkamer ligt hier gevoelig hoger dan normaal. Deze systemen worden dus verkocht als een soort "huurverkoop".

Let op: Ook deze systemen moeten voor de installateur winstgeven blijven. Hiervoor zijn verschillende verkoopstechnieken opgezet om het verlies van de eerst aankoop te recupereren.

 • Voorbeeld 1: De alarmsystemen worden verkocht met een contract op de meldkamer van lange duur. Bijvoorbeeld 5 jaar. Hier wordt dan de prijs van aankoop verdeeld over 5 jaar plus de prijs van van de meldkamer. Na 5 jaar als het alarmsysteem is afbetaald blijft de maandelijkse kost voor meldkamer wel dezelfde waardoor het systeem vaak duurder uitkomt dan bij een normale aankoop.
 • Voorbeeld 2: De alarmsystemen worden verkocht zonder lange verplichting van meldkamer maar het systeem is zodanig samengesteld dat het eigenlijk geen functionaliteit heeft zonder het abonement op de meldkamer. Zo zal bij deze alarmsystemen meestal geen buitensirene voorzien worden en is het vaak ook niet mogelijk om meldingen rechtstreeks op GSM te ontvangen. De eindgebruiker is hier dan bijna verplicht om een duur maandelijks abonnement te blijven betalen omdat hij anders een waardeloze installatie heeft.

Doordat wij de voorkeur geven aan een open prijzenstructuur, hebben wij deze oplossingen niet standaard in ons gamma zitten. Heb je echter nood aan een gespreide betaling, dan kunnen wij ook bij het afsluiten van een abonenment op de meldkamer een deel van de aankoopprijs overdragen naar de volgende jaren. Dit dan wel steeds in overleg en beperkt in de tijd. Bijvoorbeeld 20% van de aankoop eenmalig doorschuiven naar het volgende jaar.