Vragen? 0475 49 27 29

Onderhoud van een camerainstallatie

Excl. BTW: € 200,00 Incl. BTW: € 242,00
 
 
 
OF
Jaarlijks onderhoud

Details

Bij elke beveiligingsinstallatie van een camerasysteem streven wij naar de beste kwaliteit. Om deze kwaliteit te blijven garanderen is het ook aan te raden om de installatie jaarlijks te onderhouden en te testen. Op deze manier kunnen we storingen detecteren voor ze problemen veroorzaken en blijft de installatie gedurende vele jaren optimaal functioneren.

Wettelijk is het jaarlijks onderhoud van een camera beveiligingssysteem niet verplicht. Dit in tegenstelling tot de alarmsystemen waar het onderhoud wel wettelijk geregeld is. Toch heeft een camerabewakingsinstallatie net zoveel of juist meer onderhoud nodig. Het opnametoestel (DVR / recorder) bezit meestal een aantal bewegende onderdelen zoals harde schijf of ventilator die door 24/24 te werken wel eens onderhevig zijn aan slijtage. Sommige fabrikanten van recorders adviseren zelfs om elke 2 jaar de harde schijf te vervangen. Ook de camera's kunnen jaarlijks wel een onderhoud gebruiken.

Het jaarlijks onderhoud is onderdeel van een onderhoudscontract en geeft recht op volgende diensten.


 • Jaarlijks onderhoud en controles uitgevoerd door Prodas:
  • DVR: We zullen de DVR elk jaar controleren op schade aan de ventilator of hard schijf. Het toestel wordt opniew stofvrij gemaakt voor optimale koeling.
  • Opname: Er wordt een controle gedaan van de opgenomen beelden en het aantal dagen dat de beelden worden bijgehouden. Ook de gevoeligheid van bewegingsdetectie en opnamekwaliteit wordt gecontroleerd.
  • Internet-toegang: We controleren de IP-configuratie van het opnametoestel en indien mogelijk ook van de aanwezige router/firewall. Indien nodig worden aanpassingen gedaan om de beelden terug toegankelijk te maken vanop het internet.
  • Camera's: We zullen elk jaar de camera's nakijken of deze nog in de juiste richting kijken, of deze nog scherp staan en we reinigen de lens voor beste beeldprestaties. 


 • Electronisch dossier van de installatie. Voor elke klant met een onderhoudscontract zal Prodas een electronisch dossier bijhouden met alle gegevens over de camerainstallatie en de historiek van de uitgevoerde interventies. Dit geeft ons de mogelijkheid om sneller en accurater te reageren in geval van problemen.
 • Kortingen op de prijs bij interventies. Moesten er na al onze voorzorgsmaatregelen toch onverwacht problemen optreden dan voelen wij ons ook gedeeltelijk verantwoordelijk. Hierdoor geven wij aan al onze klanten met een onderhoudscontract een korting bij interventies. Wij komen ter plaatse een interventie uitvoeren aan €35/uur in plaats van de normale €65/uur. Dit is ook van toepassing voor tussentijdse aanpassingen of herconfiguraties die niet voortvloeien uit technische problemen.
 • 24u service. 7 dagen per week. Voor al onze klanten met een onderhoudscontract staan wij 7 dagan op 7 en 24/24 paraat voor service en herstellingen. 
 • DYNDNS Pro service. Voor al onze klanten met een onderhoudscontract voorzien wij een betalende record bij DynDNS om zodoende niet steeds het IP adres te moeten onthouden of steeds een gratis account actief te houden.
 • Assistentie tijdens beeldverwerking Bent u toch slachtoffer geworden van inbraak of vandalisme, dan staan wij u bij voor het analyseren van de beelden van de recorder en deze op te slaan op media. Indien nodig kunnen wij de beelden ook converteren naar een standaard formaat om het nog eenvoudiger te maken voor politie om de beelden te bekijken. Normaal gezien moeten wij hiervoor niet langskomen en dan is de dienst inbegrepen in het onderhoudscontract. Indien we toch moeten langskomen, doen we dit ook aan het voordeliger tarief van €35/uur.

 


Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Onderhoud van een camerainstallatie

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Functionaliteit
Kwaliteit

Vraag over: Onderhoud van een camerainstallatie

Stel uw vraag

*Verplicht veld